Nieuwsbrief VVRI woensdag 17 november 2021

Nieuwsbrief VVRI woensdag 17 november 2021

Nieuwe maatregelen naar aanleiding van de persconferentie van demissionair minister-president van 12 november effect op de rijschool branche?

De persconferentie heeft bij velen van jullie heel wat vragen opgebracht. Er waren vooral onduidelijkheden wat betreft het geven van rijles na 18:00. Zou dit per 13 november wel of niet mogelijk zijn door het aanscherpen van de Corona maatregelen?

Direct na de persconferentie ging het viraal op sociale media. Op verschillende platforms werd gesuggereerd dat het les geven na 18:00 niet mogelijk meer zou zijn tot 4 december. Wij kunnen begrijpen dat er toen een hoop verwarring bij jullie is ontstaan. 

Mailtje bleven binnen stromen en telefoontjes van bestuursleden die roodgloeiend. Op dat moment konden wij nog niet veel mededelen, behalve dat wij niks concreets te horen hadden gekregen nog ergens terug kunnen vinden op de site van rijksoverheid.

Wij hadden vervolgens contact opgenomen met I&W om dit voor onze leden uit te zoeken. Van het I&W hebben te horen gekregen dat wij wel degelijk rijlessen mogen geven na 18:00 uur. Dat was voor vele een opluchting. Vooral voor collega’s waarvan de groep leerlingen schoolgaand of overdag werken, zij zijn gebonden aan het lesgeven in de avonduren. 

Helaas hebben wij vandaag na telefonisch contact met het I&W te horen gekregen dat dit advies weer is ingetrokken. Naar aanleiding van de vergadering die zij gister avond hebben gehad, was het voor hen ook nog niet duidelijk of dit wel of niet mogelijk was. Einde middag van 17 november hebben wij kennis vernomen dat de beslissing is genomen. Rijlessen na 18:00 zijn niet toegestaan.

Regels voor auto-, motor- en brommerrijlessen

Autorijlessen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Ook als dit voor beroep of bedrijf is. Voor motor- en brommerrijlessen zijn geen beperkingen. Tijdens de rijles mogen er niet meer dan 2 personen (leerling en instructeur) in de auto zijn. Het mondkapje is verplicht voor leerling en instructeur. Ook moet iedereen zich zoveel mogelijk houden aan de basisregels tegen verspreiding van het coronavirus.

Theorielessen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Theorielessen voor beroep, zoals bijscholing voor instructeurs of chauffeurs (code 95), mogen wel in de avonduren worden gegeven.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vervoer/rijexamens-en-rijlessen

Wij hadden zaterdag 13 november jongstleden om 17:30 uur met het CBR een online conference gehad, waarin wij bepaalde zaken besproken hebben om ook op deze manier de leden van VVRI beter te kunnen informeren in deze wat onduidelijke tijden. 

Het VVRI team wil jullie op het hart drukken om voldoende afstand te houden, de hygiëne maatregelen na te leven en elkaars gezondheid te respecteren. Heb je klachten, of ben je in aanraking geweest met iemand die positief is? Laat je dan alsjeblieft testen.

Steun voor ondernemers:

Minister president liet weten dat nieuwe steunpakketten voor ondernemers er op de kortst mogelijke termijn komen. Hij spreekt van een zeer ingrijpend pakketten maatregelen dat “opnieuw om ondersteuning vraagt voor ondernemers”. Hoe die steun er precies uit komt te zien en hoeveel extra geld ervoor beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, dan kan je altijd contact net ons opnemen. 

Verder blijven we hopen dat een derde lockdown of beroepsverbod niet zal gebeuren. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur VVRI.

Plaats een reactie

Chat openen
Hallo, kunnen wij je helpen? wij geven zo snel mogelijk antwoord.