Goede ideeën, hulp en initiatieven zijn altijd welkom en is waar een gezonde gemeenschap op draait. Een idee is een voorstel tot verbetering of vernieuwing voor VVRI. Dit kan gaan om onze Vereniging, activiteiten, ideeen.

Het doel is om jullie aan te moedigen om actief en creatief mee te denken en vooral ook uitgesproken kritisch te blijven over onze branche.

Ontvangen ideeën

Examinatoren moeten ook WRM worden opgeleid. Zowel examinatoren als rijinstructeurs zouden een basisopleiding WRM moeten volgen. Een vervolgopleiding kan voor de examinator daarna intern bij het CBR plaatsvinden.

  •  Willen we meer goede rijinstructeurs aantrekken, moet de rijinstructeur betere arbeidsomstandigheden krijgen. Er zijn rijschoolondernemers die herkennen dat het kapitaal van hun onderneming het personeel is. Is deze tevreden dan straalt dat uit op de leerlingen en op de gehele rijschool. Maar veel rijschoolhouders hanteren een heel ander beleid, gericht op zoveel mogelijk winst maken, en zij worden daarbij door (wettelijke) regelingen slechts zelden gecorrigeerd. Er is geen cao. Arbeidsvoorwaarden moeten door een rijinstructeur individueel onderhandeld worden. Wanneer de verdiensten in de rijschoolbranche voor rijinstructeurs in loondienst en de ZZP-ers omhoog gaat en de arbeidsvoorwaarden voor rijinstructeurs in loondienst goed geregeld zijn in een cao, zal dit een positieve effect hebben op de gehele rijschoolbranche en indirect ook op de verkeersveiligheid. Rijinstructeurs die andere mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt zullen eerder geneigd zijn toch in de rijschoolbranche werkzaam te blijven. Het is belangrijk dat ervaring in de rijschoolbranche meer gewaardeerd gaat worden. Dit zal een positief effect hebben op de kwaliteit van de rijopleidingen.
  • Andere maatregelen die nodig zijn om de in- en uitstroom van rijinstructeurs te beperken en goede/ervaren rijinstructeurs in de branche te houden: Het artikel welke regelt dat rij-instructeurs geen ontslagbescherming hebben schrappen of zodanig aanpassen dat de rijinstructeur wel ontslagbescherming heeft.

Partners

Chat openen
Hallo, kunnen wij je helpen? wij geven zo snel mogelijk antwoord.
VVRI.NL